V tomto provozu je ve výrobě zaveden systém HACCP a certifikovaný systém IFS, aby byl zajištěn nejvyšší standard kvality výrobků při dodržení veškerých hygienických zásad. Takže i účastníci exkurze nemohli v podniku nosit prstýnky, řetízky a vlasy museli mít zcela zakryté.
Pan Vladimír Petr, vedoucí výroby, nás přivítal v zasedací místnosti a přiblížil studentům cíle a rozsah výroby zdejší pobočky firmy PéCé Náchod a.s.. Pod jeho vedením jsme viděli výrobní prostory s poloautomatickým a plně automatickým zařízením pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků. Byly zde stroje na výrobu chleba, vek, rohlíků, míchací a zrací zařízení, linky na tvarování chlebového těsta a vek, linka na listová těsta, boxové a termo-olejové pece, balící linka. Na závěr byla k vidění i velká expedice výrobků. Cukráři nám ukázali výrobu některých druhů zákusků, kde je však ještě stále zapotřebí velké zručnosti a dovednosti cukrářů.
Mgr. J. Procházková, učitelka odborných předmětů