Žáci v pekárně viděli kompletní kontinuální výrobu běžného pečiva, jemného pečiva a chléba. Prohlédli si linku, která se skládala z překlápěčů díží, dopravních pásu, dělícího a skulovacího pásu, vlažícího zařízení, etážových pecí, chladícího zařízení a balícího stroje. Následně si mohli prohlédnou kynárny a pozorovat prostor výroby, kde se ručně tvarovaly, plnily a zdobily některé výrobky jemného pečiva. Po celou dobu prohlídky probíhal výklad vedoucího provozu pekárny, který zároveň odpovídal na dotazy žáků. Žákům bylo umožněno vyzkoušet si pletení vánoček. Ke konci prohlídky jim byly ukázány moderní expediční prostory a sila na uskladnění mouky. Žákům se exkurze velmi líbila. Obohatila je o nové informace a dala jim možnost vidět praktické využití teoretických znalostí, které se učí ve škole. Respektovali jsme přání majitele, nefotit.
Mgr. Monika Kosinová, Mgr. Štěpánka Špringerová