Naši žáci viděli mnoho jedinečných cukrářských a kuchařských uměleckých výtvorů. Během celého dne probíhaly zajímavé doprovodné akce, které jim zpestřily jejich první návštěvu této zajímavé akce.
- Členové juniorského národního týmu AKC ČR se představili v kuchařském studiu, kde v průběhu pěti hodin předvedli ukázku jedné z olympijských disciplín a to: IKA BUFET pro 12 osob s prezentační tabulí.
- IV. ročník akce Chuť Itálie a středomoří, která byla zaměřena na věhlasnou italskou a středomořskou gastronomii v podobě ochutnávek delikates, pokrmů, vína, koktejlů, kávy a těstovin.
- Barmanský edukativní workshop značky Campari a Averna.
- Face latte art workshop s Janem Růžičkou.
- Odborná prezentace využití Hot Pot hrnce a Sauce wide v domácí kuchyni.
- Ukázka modelování cukrářských ozdob a práce s karamelem.
- Prezentace o historii využití česneku v kuchyni i v lidovém léčitelství, jednotlivé typy jeho odrůd a specifika jejich použití.
Žáci si na přehlídce rozšířili své odborné znalosti, vědomosti a kompetence, ze kterých bubou čerpat v teoretickém vyučování a při odborném výcviku.
Bc. Štěpánka Špringerová, učitelka odborných předmětů