GASTRO HRADEC VITANA CUP 2019

Dne 28. 3. 2019 navštívili žáci učebního oboru cukrář soutěžní přehlídku kuchařského a cukrářského umění, která se konala v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové.

Naši žáci viděli mnoho jedinečných cukrářských a kuchařských uměleckých výtvorů. Během celého dne probíhaly zajímavé doprovodné akce, které jim zpestřily jejich první návštěvu této zajímavé akce.

  • Členové juniorského národního týmu AKC ČR se představili v kuchařském studiu, kde v průběhu pěti hodin předvedli ukázku jedné z olympijských disciplín a to: IKA BUFET pro 12 osob s prezentační tabulí.
  • IV. ročník akce Chuť Itálie a středomoří, která byla zaměřena na věhlasnou italskou a středomořskou gastronomii v podobě ochutnávek delikates, pokrmů, vína, koktejlů, kávy a těstovin.
  • Barmanský edukativní workshop značky Campari a Averna.
  • Face latte art workshop s Janem Růžičkou.
  • Odborná prezentace využití Hot Pot hrnce a Sauce wide v domácí kuchyni.
  • Ukázka modelování cukrářských ozdob a práce s karamelem.
  • Prezentace o historii využití česneku v kuchyni i v lidovém léčitelství, jednotlivé typy jeho odrůd a specifika jejich použití.

Žáci si na přehlídce rozšířili své odborné znalosti, vědomosti a kompetence, ze kterých bubou čerpat v teoretickém vyučování a při odborném výcviku.

Bc. Štěpánka Špringerová, učitelka odborných předmětů