Seminář s AKC
Dne 19.02.2022 se učitelé odborného výcviku oboru kuchař Bc. Tomáš Vacek a Ivan Vlček zúčastnili semináře „Jak se (ne)dělá ČÍNA“. Seminář se konal v Bistru Real Pardubice. Jeho součástí byla zároveň prezentace nožů od společnosti DELLINGER. Po příjemné přivítání předsedou východočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky panem Františkem Rybkou začal velmi příjemný den plný nových zážitků z čínské kuchyně.
Lektoři kurzu byli Ziming – Feng, executive chef a Vladimír Pátek, privat chef., kteří nám ukázali, jak se nesprávně dělá ČÍNA „po česku“, ale především to, jak připravit pokrmy čínské kuchyně správně.
Na programu dne byla příprava pokrmů:
Pikantní polévka s kuřecími knedlíčky
Salát zeleninový s tofu
Sečuánské jídlo – Pikantní vepřové nudličky ve sladkokyselé omáčce
Kondunské jídlo – Hovězí ŠA-ČA
Pekingské jídlo – Lahůdkové kuřecí kousky
Přílohy – vaječné nudle, rýžové nudle a jasmínová rýže (originál)
„Prezentace pro mě byla velkým přínosem. Velmi důležité je, že se používají nejčerstvější a nejkvalitnější originální suroviny. Nepřipouští se ani mražená zelenina“ dodal Ivan Vlček
„Nabyli jsme nové zkušenosti o jedné z nejvýznamnějších světových kuchyní, které se budeme snažit převézt do praxe a uplatníme je při odborném výcviku našich žáků“ závěrem dodal
Bc. Tomáš Vacek
text