Zúčastnili jsme se workshopu na téma Krkonošská kuchyně, který pořádalo Dolnoslezské sdružení škol v Karpaczi.
Ve dnech 5., 6., 7. dubna 2022 ve školní kuchyni v Karpaczi zástupci šesti škol vařili a pekli různé pokrmy a cukrářeské výrobky.
Workshop vedli kuchaři z renomovaných polských hotelů. Společně se studenty připraví pokrmy Krkonošské kuchyně z polského i českého regionu.
Studenti pod dohledem svých učitelů získali nové dovednosti.
Cílem workshopu bylo:
- propagace a prohlubování znalostí krkonošských kulinářských tradic a kuchyně souseda - Dolního Slezska a Královéhradeckého kraje
- propagace potravinářských produktů specifických pro sousední region v Dolním Slezsku
- zdokonalování dovedností studentů v gastronomických profesích
- zvýšení úrovně odborného vzdělávání v gastronomii
- navázání spolupráce mezi školami z Dolního Slezska a Královéhradeckého kraje
poskytujícími odborného vzdělání v gastronomickém odvětví
- prohloubení partnerské spolupráce mezi dvěma regiony: Dolním Slezskem
Královéhradeckým krajem.