Společné stravování podruhé

Česká lesnická akademie Trutnov a Střední škola gastronomie a služeb Trutnov se již podruhé ve školním roce 2018/2019 sešly u slavnostně prostřené tabule.

Ve čtvrtek 14. 3. 2019 se sešli studenti dvou trutnovských středních škol ve školní jídelně lesnické akademie, aby se učili společenskému chování a vybraným způsobům stolování.

Studenti 2. a 3. ročníků z lesnické akademie usedli jako hosté k prostřené tabuli. Žáci učebního oboru kuchař - číšník a kuchař pod vedením učitelů odborného výcviku připravili vybrané lahůdky ze zvěřiny. Hotové pokrmy naši číšníci servírovali k večeři, která měla  tři chody:

Jelení paštika s pomerančem a mátou

Kolouch dušený na víně a koňaku s citrusy podávaný s bramborovou roládou plněnou špenátovými lístky

Perníkový cheesecake s brusinkami, limetové želé se šlehačkou a čokoládou.

Všem moc chutnalo.

Daniela Korčáková, učitelka odborného výcviku