Svačinka roku s RIO MARE

je název gastronomické soutěže, které se učitelé odborného výcviku se svými žáky již tradičně účastní. V letošním ročníku se do finále probojovala Natálie Řezníčková, žákyně druhého ročníku.

Ze 140 přihlášených jsme se probojovali mezi 15 nejlepších do finále, které se konalo v Praze. Naše zástupkyně Natálie Řezníčková se se svojí první soutěží vypořádala velmi dobře. I přes to, že se nepodařilo ji obsadit první tři místa, její vystoupení i výrobek porota hodnotila velmi kladně. Přejeme Natálce do dalšího reprezentování naší školy hodně úspěchu a nových nápadů a těšíme se na další ročník" Svačina roku s Rio Mare"

Finálový recept:

Domácí raviola plněná tuňákem Rio Mare a sýrem Cottage doplněná smetanovou červenou řepou a creme fresh

Z hladké mouky, vajec, majonézy, soli a trochy vody vymícháme hladké těsto. Těsto rozválíme natenko, nakrájíme na čtverce cca 12x12cm. Z tuňáka Leggero, sýru Cottage a utřeného česneku vytvoříme náplň, kterou vkládáme doprostřed čtverce. Přehneme a špičky spojíme k sobě. Ravioly vaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Sterilovanou červenou řepu si vlijeme i s nálevem na pánvičku, přidáme cukr a smetanu a redukujeme. Uvařené ravioly scedíme a servírujeme na talíř společně se smetanovou červenou řepou a crème fresh.