Teplická hotelovka se opět otevřela veřejnosti

V pátek 2. prosince Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie v Teplicích nad Metují pořádala den otevřených dveří, známý pod názvem GASTRODEN.

Akce je určena hlavně žákům ze základních škol, kteří se rozhodují, jakou střední školu si vybrat pro další studium. Ale také jejich rodičům, absolventům a vůbec všem přátelům školy. Pro návštěvníky byl připraven zajímavý celodenní program spojený s prohlídkou školního komplexu. A samozřejmě nechyběly ani ochutnávky různých dobrot a laskomin, které pro hosty vytvořili tepličtí žáci. Letos připravovali pokrmy související s krkonošskou kuchyní. Svoji zručnost po celý den na sále ve školní restauraci předváděli budoucí kuchaři a číšníci, kteří soutěžili v míchání salátů a nápojů. Další soutěže probíhaly v učebnách školní budovy. Týkaly se například prostírání slavnostních tabulí k různým příležitostem.

A tady jsou výsledky soutěží:

Barman 

1. místo Petr Hejk, 2. místo Lukáš Pásler, 3. místo Simona Roudnická 

Kuchař  

1. místo Aneta Langhamerová, 2. místo Filip Vašata, 3. místo Anežka Mohrová. 

Tabule 

1. místo Matěj Horák, 2. místo Veronika Onderčová a Michaela Zajíčková, 3. místo Natálie Čepelková a Nikola Andersová 

Cena veřejnosti byla udělena Veronice Onderčové a Michaele Zajíčkové 

Vlasta Drobná