V pátek 5. 10. 2018 jsme s Jakubem odjeli na kuchařskou mezinárodní soutěž do Olomouce.
Soutěž pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Severní Morava a Slezsko, Moravská střední škola Olomouc a Výstaviště Flora Olomouc.
Úkolem soutěžících bylo v šedesáti minutách uvařit 5 porcí hlavního jídla. Základní surovinou byla ryba, Africký sumeček. Soutěžící si nejprve museli celou rybu vyfiletovat a následně do svého pokrmu těsně před samotným soutěžním vystoupením zakomponovat tři tajné suroviny.
Kubovi se práce dařila a bylo vidět, že si vaření užívá. Mezinárodní konkurence ho nevyvedla z míry a počínal si velmi dobře. Se svým pokrmem: Africký sumeček s hráškovým pyré, máslovými noky a šafránovou omáčkou ZVÍTĚZIL a získal zlatou medaili. Porota mimo jiné ocenila profesionální vystupování a příjemnou komunikaci.
Přeji mu do dalšího reprezentování naší školy hodně zdaru a inovativních nápadů.
Daniel Bohuslav