Protože se jedná o velice zajímavou a náročnou akci, nabízíme pohled z kuchyně. Čili jak a co jsme vařili.
V pondělí 14.1. 2019 nám přivezli zadavatelé maso kančí, srnčí, kančí játra a bažanty.
V úterý 15.1. 2019 jsme maso očistili, vykostili, odblanili.
Ve středu 16.1. 2019 jsme založili a uvařili bažantí vývar, knedlíčky z kančích jater, ořez a slaninu podusili na víně, tj. základ na paštiku. Připravili se pláty a náplň na rolády a ty poté zabalili.
Ve čtvrtek 17.1.2019 jsme už jen finišovali: dovařit a dochutit polévku, upéct rolády, uvařit staročeskou povidlovou omáčku,dále semlít, vymixovat a vyšlehat s máslem paštiku, uvařit šťouchané batáty, naplnit a upéct jablka v županu, uvařit vanilkový krém, poté vše zabalit a připravit na transport na "lesárnu". Hlavně nic nezapomenout!
V jejich kuchyni jsme urychleně vyrobili předkrmy, vše ohřáli a připravili na výdej.
Snad jim bude chutnat!
Vlček Ivan (VLK), mistr kuchař