Zvěřina pro Českou lesnickou akademii Trutnov

Naše škola byla oslovena, aby připravila menu ze zvěřiny pro žáky České lesnické akademie v Trutnově.

Protože se jedná o velice zajímavou a náročnou akci, nabízíme pohled z kuchyně. Čili jak a co jsme vařili.                                                                                                                                                                                                           

V pondělí 14.1. 2019 nám přivezli zadavatelé maso kančí, srnčí, kančí játra a bažanty.                                                                                                                                                                                                                                             

V úterý 15.1. 2019 jsme maso očistili, vykostili, odblanili.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Ve středu 16.1. 2019 jsme založili a uvařili bažantí vývar, knedlíčky z kančích jater, ořez a slaninu podusili na víně, tj. základ na paštiku. Připravili se pláty a náplň na rolády a ty poté zabalili.                                                       

Ve čtvrtek 17.1.2019 jsme už jen finišovali: dovařit a dochutit polévku, upéct rolády, uvařit staročeskou povidlovou omáčku,dále semlít, vymixovat a vyšlehat s máslem paštiku, uvařit šťouchané batáty, naplnit a upéct jablka v županu, uvařit vanilkový krém, poté vše zabalit a připravit na transport na "lesárnu". Hlavně nic nezapomenout!

V jejich kuchyni jsme urychleně vyrobili předkrmy, vše ohřáli a připravili na výdej.

Snad jim bude chutnat!

Vlček Ivan (VLK), mistr kuchař